sep 27

Hvem skal velge hva straffen skal være?

Nå ble den geni erklærte ressigøren Roman Polanski arrestert i Sveits etter mistanke om sex med en mindreårig jente i 1978. Til info er jeg en av tilhengerne av at mennesker må sone straffen sin. Så kan man ta diskusjonen om fengselskø og bedring før straffen skal sones og at man knytter enda bedre nettverk med et miljø man forsøker å komme seg ut av, en helt annen gang.

Tilbake til geniet…

Dette er en sak som engasjerer flere og det er jo bra. Men det provoserer meg voldsomt at noen kan mene at han allerede har sonet sonet straffen sin og at saken er så gammel at den bare bør glemmes. Etter sjokket av at sånne meninger finnes, vandrer tankene til denne ubetydelige jenta som denne ubetydelige forbrytelsen ble gjort mot. Selv om hun sier at hun har tilgitt han er det ikke hun som håndhever lovverket. Hun er tross alt nødt til å tilgi han for å kunne gå videre med livet. Det å tilgi er ikke synonymt med å godkjenne eller forsvare.

Syns det er helt greit at det er nulltoleranse for sexuell omgang med mindreårige og syns videre at det er flott at de endelig arresterer han. Om det ikke er for å la han sone i fengsel, så i det minste for å sende et signal til alle de andre som velger å «sone» straffen sin på eget vis.

2 kommentarer

  1. superaina sier:

    Tja… I ytterste konsekvens kan man jo like godt lage en lov der du slipper straff om du klarer å holde deg unna politiet lenge nok. «§XX Forlat landet, kom tilbake om X antall år å unngå straff». Syns ikke det klinger no’ særlig jeg.
    Dessuten har jeg vanskelig for å tro at en 13 åring er «fullstendig inneforstått og med på den seksuelle akten».

  2. Varj sier:

    Nå var da de vakre unge kvinnen fullstendig inneforstått og med på den seksuelle akten. Over 30 år gamle saker av en slik fullstendig bagatellmessig karakter, burde så absolutt gå i glemmeboken!

Skriv et svar