sep 28

Hvorfor reagerer jeg når ansiktet blir offentliggjort?

Jeg tenker tilbake til da jeg ble sint forbi man skulle beskytte overgriperen og bildet ble sladdet i aviser og på nyhetene. Det er jo rett og slett uhørt at man skal beskytte noe som er så grusomt at det kan være vanskelig å finne ord. Når voksne mennesker evner å forgripe seg på barn, burde det vært en automatikk i at de burde miste alt mulig av rettsvern samtidig. Dette er voksne mennesker med ansvarsfulle jobber i et yrke som skal beskytte samfunnet. Det kan tenkes at ekspolitimannen Johan Martin Vie glemte dette. All honnør til Kripos som har mennesker i arbeid som klarer å jobbe med sånne saker!

Men jeg husker når lommemannen var på forsiden av VG eller Dagbladet. Jeg skulle forte meg å åpne butikken, men ville snike til meg en kaffe på Mix først og i all hast og stress med å rekke jobben, bråstopper jeg og minnes at jeg nesten gispet over at hele ansiktet prydet forsiden. Den samme reaksjonen hadde jeg når TV2Nyhetene viste bildet av ekspolitimann Johan Martin Vie. Det som, omstendighetene tatt i betraktning, var litt festelig var at det var en annen som hadde blitt sladdet på bildet, så det var først når bildet ble zoomet inn på politimannen man skjønte hvem det var som var den krininelle.

I forhold til straff til pedofile har Polen kommet med et forslag om tvangskastrering. Kjemisk sådan, men kastrering. Det måtte opp til høring og avstemming i følge P4 som jeg hørte på, men det var da svært fornuftig tenker nå jeg. Et annet alternativ jeg vil foreslå er rett og slett og hugge av armene ved albueleddet. Men det kan tenkes at dette ikke får gjennomslag da dette kan ansees som lite humant. Men nå var det ikke jeg som startet med å ødelegge starten på livet til noen.

I TV2Nyhetene prøvde en psykolog å forklare at noen kan være så grusomme med at de var følelsesmessig fargeblinde og når dette blandes med å tiltrekkes av barn og/eller sadisme kunne dette bli farlig. Mennesker som evner å ødelegge grunnleggende trygghet hos forsvarsløse individer fortjener å bli satt i gapestokk. Måtte dette grusomme mennesket som hadde enorme mengder bilder av barn havne i et fengsel der det finnes innsatte som har opplevd å være forsvarsløs mot en voksen og at denne innsatte gjør resten av livet hans uutholdelig! Så skal jeg, istedenfor å bli sjokkert når jeg ser en pedofils ansikt offentliggjort, kjenne på det at jeg er for gapestokk i enkelttilfeller!

2 kommentarer

  1. superaina sier:

    Jeg er helt enig med deg, Karoline. Tenkte på det i ettertid. Tenk på kona som sitter med en ubeskrivelig følelse og stakkars barna som skal ha et ‘normalt’ skoleliv. Og om medelever ikke har fått det med seg, så har foreldrene det og små gryter har også ører. Nei, mennesker som utsetter sine nærmeste for dette er det vel ingen som har noe til overs for!

  2. karoline sier:

    jeg har nå sittet og lest det du har skrevet, og er forøvrig enig i det meste, dette er en grusom sak, helt horribelt at noen kan gjøre slike ting. men en ting jeg tror du og de fleste andre glemmer, er at denne mannen faktisk har en familie rundt seg, og det spiller jo ingen rolle for denne mannen om navn og bilde blir offentliggjort, etter at han har sonet sin straff og kommer ut i det fri kan han jo bare skifte navn(identitet), så når dem går ut med fult navn så er det familien rundt som blir de skadelidende og ikke den siktede…….noe å tenke på tror jeg!

Skriv et svar